Marella neemt afscheid van 2 schepen

Marella cruises heeft bekend gemaakt afscheid te nemen van de twee oudste schepen in de vloot. De Marella Dream en Marella Celebration. De twee oudste schepen van de vloot zullen in 2024 de vloot verlaten. Waarschijnlijk zullen de twee schepen uit de vaart gaan en worden gesloopt, wat realistisch is in verband met de leeftijd van de schepen.

De Marella Dream gaat in 2020 nog in het droogdok voor twee maanden.

De twee schepen zullen wel en complete refit krijgen om de norm en kwaltijd van Marella te houden.

Concepten zijn nog niet afgerond omdat Marella druk is met de Marella Explorer 2, die in april in de vaart zal komen.

Afbeeldingsresultaat voor Meyer WerftHomericDe Marella Dream is door de Meyer Werf in 1986 gebouwd als Homeric en is het eerste en het enige cruise schip van de Meyer Werf dat (echt) ter water is gelaten. En het einige schip dat terug naar de werf is gekomen

Tot 1988 was het schip onder de naam Homeric gevaren, van 1988 tot 2002 als Westerdam bij de Holland-Amerika Lijn  Van oktober 1989 tot maart 1990 werd het schip verlengd bij de Meyer Werft van 204,00 naar 243,20 m.

In 2002 heeft Costa het schip overgenomen en in Costa Europa omgedoopt. Op 26 februari 2010 heeft de Costa Europa en pier geramd en en 3 meter groot gat in de romp geslagen. daardoor kreeg het schip slagzij en heeft ook en paar dagen zo aan de kade gelegen.

In 2010 wisselde het schip naar Thomson Cruises en werd omgedoopt tot Thomson Dream. In 2017 werd Thomson in Marella omgedoopt dus sinds 2017 heet het schip Marela Dream

In 1984 Marella Celebration werd gebouwd door Chantiers de l’Atlantique als Noordam.

In 2004 wisselde het schip naar Thomson .

One comment