Jalesh Cruises stopt met cruisen

Volgens een verklaring waarin de eigenaren van de MV Karnika worden genoemd, zal het bedrijf zijn activiteiten opschorten.

Het schip wordt beheerd door Jalesh Cruises en is gericht op de Indiase bronmarkt.

“De eigenaren van MV Karnika stellen dat het niet in staat is om met de operatie te beginnen, aangezien de havens in India niet de datum hebben gegeven waarop cruiseschepen hun activiteiten kunnen starten vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie”, aldus de verklaring.

“Deze sector is verwoest door COVID-19. Er wordt voorspeld dat 120 miljoen banen in gevaar zijn, met economische schade die waarschijnlijk meer dan $ 1 biljoen zal bedragen. de verwoestende impact die de coronavirus-pandemie heeft gehad op het wereldwijde toerisme. “

Het bedrijf heeft ook gezegd dat er oplopende schulden zijn en heeft een beroep gedaan op verschillende overheidsinstanties in India voor hulp bij het leveren van brandstof, stroom en basisvoorraden aan de 60 bemanningsleden die op het schip zijn.

“Ze hebben echter nog geen update over hun beroep ontvangen van het Hooggerechtshof, samen met de Port Trust”, aldus de verklaring.

“Helaas, als gevolg van deze vertraging, leeft de bemanning op het schip in slechte omstandigheden zonder brandstof, stroom enz. We hopen de bemanningsleden af ​​te laten tekenen en ze af te lossen zodat ze naar huis kunnen gaan, zodra de legale formaliteiten zijn vervuld. “

Een citaat van wat werd aangeduid als senior management zei: “We willen de bemanning en hun families geruststellen dat we hen niet zijn vergeten en daarom de juiste wielen in beweging hebben gezet. We hebben om dringende verwennerij gevraagd bij de relevante autoriteiten en wachten op hun feedback. Bovendien verzekeren we onze bemanningsleden dat ze hun salaris zullen ontvangen zodra het geld is ontvangen. De belangrijkste prioriteit is het herenigen van de bemanning met hun families. “

Het bedrijf was in 2019 begonnen met het voormalige Pacific Jewel van P&O Australia en had ambities om te groeien.

One comment