Columbus en de Vasco da Gama wisselen 239 passagiers uit

De Columbus en de Vasco da Gama van CMV hebben op zee 239 passagiers uitgewisseld.

De Columbus doet momenteel een vier-maandse wereldcruise met 1020 passagiers. De Vasco da Gama was onderweg van Oceanië naar Singapore en uiteindelijk het Britse Tilbury. CMV moest net als vele andere rederijen door het Corona virus, alle cruises in de vloot te beëindigen. De snelst mogelijk manier om de passagiers terug naar huis te brengen was uitwisselen op zee.

De Thaise overheid weigerde het verzoek om de schepen in de haven te laten en daar de passagiers uit te laten schepen. De optie om passagiers via vluchten naar huis te laten gaan, viel ook uit. Uiteindelijk werden meer dan 500 stuks bagage, 239 passagiers en wat goederen. De uitzonderlijke operatie begon om half zeven ’s ochtends en was om 12 uur ’s middags succesvol afgerond. Beide schepen hebben geen Corona-patiënten aan boord.