Rederijen stellen opnieuw uit

Nadat het CDC het cruiseverbod met 100 dagen had verlengt, moesten rederijen naturlijk daarop reageren.

Alaska weigert tot juni alle cruiseschepen.

Carnival Cruise Line heeft alle Noord-Amerikaanse routes tot en met 26 juni geannuleerd, met als doel de activiteiten op 27 juni te hervatten.

Seabourn heeft vandaag aangekondigd dat het de vrijwillige onderbreking van de wereldwijde operaties voor haar vijf cruiseschepen zal verlengen tot reizen die gepland staan tot en met 30 juni 2020, volgens een persbericht.

Princess Cruises annuleert alle reizen tot en met 30 juni 2020, volgens een persbericht, onder verwijzing naar de wereldwijde uitbraak van COVID-19 en de recente bestelling van de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC),

Norwegian Cruise Line heeft aangekondigd dat het zomerprogramma van Norwegian Sun, dat loopt van 21 mei tot 18 oktober, is geannuleerd vanwege een herschikking van de vloot. Het schip stond klaar om lange routes naar Alaska te varen.

“In combinatie met de annulering van de Norwegian Sun-reizen naar Alaska, zult u merken dat we onze tarieven voor cruises in juli, augustus en september hebben verlaagd voor de drie schepen die Alaska blijven varen – Norwegian Joy, Norwegian Bliss en Norwegian Jewel, “, zei het bedrijf in een brief aan reispartners. “We raden u dringend aan de prijzen voor die data te herzien, aangezien u waarschijnlijk zeer gunstige tarieven zult vinden.”

Holland America Line heeft aangekondigd dat het de beslissing heeft genomen om de pauze van de wereldwijde cruise-operaties te verlengen en alle afvaarten die gepland zijn voor vertrek tot en met 30 juni 2020 te annuleren. Dit geldt ook voor cruises naar Alaska, Canada / New England en Europa. Het bedrijf noemde voortdurende havensluitingen, waaronder de opschorting van het cruiseschip van Canada tot 1 juli en andere reisbeperkingen als gevolg van wereldwijde gezondheidsproblemen.

Celestyal Cruises heeft de opschorting van haar afvaarten verlengd tot 29 juni 2020.

Momenteel worden de cruises op deze datum hervat met de vier nachten durende ‘Iconic Aegean’ zeilreis vanuit Athene, aldus het bedrijf.

Disney Cruise Line heeft alle cruises tot 17 mei afgezegd.

Phoenix Reisen zegt alle cruises tot eind juni af.

One comment