Le Commandant-Charcot laatste bouwfase

Ponant’s Le Commandant-Charcot, een hybride elektrisch polair verkenningsschip, arriveerde op 28 april 2020 op de VARD-scheepswerf in Soviknes, Noorwegen voor de laatste bouwfasen, een jaar voor de oplevering in april 2021.

De romp van het schip werd gesleept tijdens een reis van een maand vanuit een VARD-faciliteit in Roemenië, waar de romp werd voltooid, samen met staalconstructie bovenbouw.

Le Commandant-Charcot wordt het eerste hybride elektrische schip dat opLNG (Liquefied Natural Gas) vaart, wat een belangrijke innovatie betekent in Ponants inzet voor duurzaam toerisme, aldus het bedrijf.

Dit PC2 Polar Class-schip is ontworpen om veilig te zeilen in extreme poolgebieden terwijl het de schoonste energie verbruikt die momenteel beschikbaar is.

Het schip zal worden uitgerust met laboratoria, uitrusting en speciale passagiershutten en personeel. Le Commandant-Charcot zal een platform bieden voor observatie, onderzoek en analyse, en daarmee meedoen aan de wereldwijde inspanning om de polen te bestuderen en te behouden.