MSC Virtuosa later in de vaart

Nu zal het coronavirus ook daadwerkelijk merkbaar zijn in de eerste nieuwe gebouwen, de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, waarop de MSC Virtuosa momenteel wordt vervaardigd, had volgens meretmarine.com nu moeten aankondigen dat de ingebruikname van de MSC Virtuosa word vertraagd. Het cruiseschip zou oorspronkelijk in oktober 2020 in de vaart komen. Er wordt nu gezegd dat de oplevering wordt uitgesteld tot begin 2021. Een precieze datum is nog niet gegeven.

MSC Virtuosa is een zusterschip van de MSC Grandiosa, in de zomer van 2021 wordt het cruiseschip ingezet van / naar Kiel. Volgens de bron hadden MSC Cruises en Chantiers de l’Atlantique al overeenstemming bereikt over de vertraging van het nieuwe cruiseschip. Ondertussen was de werf gestopt met werken, maar is nu weer begonnen. Dit is een van de redenen voor de vertraging van het cruiseschip. De werf werkt momenteel ook onder strenge veiligheidsmaatregelen, wat ook voor vertragingen zorgt.