Bouwbegin Scenic Eclipse II

De Scenic Group markeerde het staalknippen van de Scenic Eclipse II in Kroatië via een persbericht, aangezien de ceremonie eind april plaatsvond. Het schip wordt een zussterschip van de Scenic Eclipse, die in 2019 in de vaart kwam.

Het bedrijf kondigde ook aan dat het de komende zes jaar vijf schepen in Kroatië zou bouwen, maar werkte geen tijdschema uit voor leveringen.

Een nieuw gevormd bedrijf, MKM Yachts, dat volledig in handen is van de Scenic Group, zal nu de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor alle nieuwe oceaanschepen die worden gebouwd, te beginnen met de bouw van de Scenic Eclipse II.

MKM Yachts bevestigde een overeenkomst met de Kroatische regering om de scheepsbouwactiviteiten te starten in een speciaal apart gedeelte van de bestaande Maj 3-scheepswerf in Rijeka.

“Deze uitkomst is het resultaat van een enorme inspanning van ons hele Kroatische team, en in het bijzonder van onze nieuwe algemeen directeur van MKM Yachts, Sasa Čokljat“, aldus Glen Moroney, eigenaar en voorzitter van Scenic Group. “De Kroatische regering heeft toegezegd de herontwikkeling van de scheepswerf te ondersteunen en te helpen bij de financiering van ons nieuwbouwprogramma, dat de komende zes jaar uit vijf op maat gemaakte schepen zal bestaan. Alle schepen zullen van de hoogste 6-sterrenstandaard zijn met de mogelijkheid om door de poolgebieden te navigeren. ”

Čokljat zei dat MKM Yachts dankzij het nieuwe bedrijfsmodel van de cruisemaatschappij een deel van de scheepswerf van Rijeka kan overnemen en de bestaande infrastructuur en kennis van Kroatische scheepsbouwers kan gebruiken, in samenwerking met het deskundige team van Scenic.

“Ik ben van mening dat de niche voor de bouw van onderzoekscruisers een goede richting vertegenwoordigt voor de heropleving van de Kroatische scheepsbouw, met een nieuw gezicht voor de toekomst. We kunnen er trots op zijn dat de bouw van een van de beste schepen ter wereld in zijn klasse vindt hier in Rijeka plaats ‘, zei Čokljat.