AIDAprima naar Singapur

AIDAprima ligt als sinds het begin van de Corona crisis in Dubai. Het heeft hjet orient seizoen vroegtijdig moeten staken, net als veel andere schepen. Momenteel is het schip zo goed als leeg met nog maar nood bemanning aan boord, om de veiligheid op het schip  te kunnen waarborgen.

Het schip heeft echter de haven van Dubai verlaten en zet koers naar Singapur. De tropische hitte van Dubai is niet het beste voor het schip. De AIDAprima zal dus sinds dat ze werd gebouwd, terug naar japan gaan. Het is daar wat koeler en de luchtvochtigheid is ook veel minder. Wat ook better voor het schip en de bemanning is.

Van AIDA zijn nog geen meldingen gekomen. Of het schip nog terug komt als de cruiseindustry weer van start gaat is nog niet duidelijk. Het schip zou deze zomermaanden vanuit Kiel naar het noorden varen. Nu lijkt het er op dat het schip europa dit jaar al niet meer gaat bevaren.

De AIDAprima en de AIDAperla zijn in Japan gebouwd op de Mitsubishi werf in Nagasaki. De schepen kwamen en jaar later in de vaart dan geplant was. Het zijn de eerste twee scheppen die met Duel Fuel motoren zijn gebouwd om ook op LNG te kunnen varen.

 

One comment