Spike-Coaster

De achtbaan voor de Global Dream wordt momenteel gebouwd in Güstrow – aanvankelijk voor testdoeleinden op het land. De achtbaan van de Münchener fabrikant Mauer Rides van het type “Spike-Coaster” zou het hoogtepunt zijn van het themapark “Dream Park at the Pier” bij de Global Dream en is dan de langste achtbaan ter wereld op zee.Het wordt geïnstalleerd aan boord van het nieuwe Global klasse, Global Dream, dat zal worden gebouwd op de MV Werften. De rederij noemt de achtbaan “Space Cruiser“. Een zeer vergelijkbare, maar iets kortere achtbaan van Maurer Rides is al beschikbaar op de Mardi Gras van Carnival Cruise Line, die momenteel in aanbouw is bij Meyer Turku en volgens planning in het najaar van 2020 zal worden voltooid volgens eerdere plannen. Wat voorheen alleen kon worden weergegeven met animaties en afbeeldingen, is nu een realiteit als een structuur voor testen op het land. Om de montage- en inbedrijfstellingstijd op het cruiseschip met 2500 hutten zo kort mogelijk te houden, wordt momenteel gebouwd in de directe omgeving van de werf MV Werft in Duitsland.Carnival Mardi Gras (met achtbaan) naar Rotterdam - TravMagazine

Projectmanager Marco Hartwig legt in een persbericht van Maurer Rides uit waarom bouwen op het land zo belangrijk is: “De testopstelling is onder meer bedoeld om de speciaal voor de montage van schepen ontwikkelde installatiemethodologie te testen. Bovendien kunnen de stroomrail en het rek langs de achtbaanrail, die nodig is voor opwekking en transmissie in de elektromotor, vooraf op het land worden geïnstalleerd. Dit bespaart kostbare tijd bij het monteren van schepen. Het doel is ook om alle 93 basiscoördinaten vast te leggen nadat de achtbaan is voltooid en deze naar de scheepswerf te sturen voor voorbereiding en positionering voor de funderingen op het dek. Met behulp van dit complexe proces kunnen we ervoor zorgen dat de basiscoördinaten op het scheepsdek later op de juiste positie staan.

Na de installatie worden stap voor stap drie” motorfiets “-achtige” spike “-voertuigen in gebruik genomen en het controlesysteem is grondig getest. Voordat de achtbaan de testlocatie in Güstrow, Duitsland verlaat, wordt het systeem gedemonteerd en op de werf afgeleverd voor eindmontage. We hebben al gerapporteerd over de testopstelling van de achtbaan voor de Mardi Gras van Carnival Cruise Line op de Maurer Rides-site in de buurt van München in ons artikel “Eerste gedetailleerde weergave van de achtbaan BOLT voor Carnival Mardi Gras”

Great escapes, Latest Travel News - The New Paper