Allure of the Seas terug het droogdok in

Allure of the Seas krijgt vanaf deze week wat, maar niet alle, renovatiewerkzaamheden.

Het schip is onderweg naar Cadiz, Spanje voor een “technisch droogdok“. Allure komt eind deze week op de scheepswerf Navantia Cádiz in Spanje en de werkzaamheden duren ongeveer 30 dagen.

Royal Caribbean werd gedwongen het werk in maart uit te stellen nadat Spanje zijn cruisehavens in maart had gesloten.

Het versterkingsaspect van het werk dat nog moet worden gedaan, wordt nog steeds afgerond en Royal Caribbean zal een update communiceren wanneer een plan is opgesteld.

Spaanse media melden ook dat de voorzitter van het Commitee van de scheepswerf, José Gallardo, heeft aangegeven dat Royal Caribbean heeft besloten om een ​​deel van het oorspronkelijk geplande upgrade-werk uit te stellen en zich in plaats daarvan te concentreren op de voortstuwing en navigatie van het schip.

“La reforma del hotel no se va a hacer, algo lógico dada la situación del negocio de los cruceros”, zei Gallardo. Dit vertaalt zich naar: “De hervorming van het hotel zal niet worden doorgevoerd, wat logisch is gezien de situatie van de cruiseschepen.”

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door arbeiders op de werf, met de nadruk op het beperken van de aanwezigheid van buitenlandse onderaannemers.

Zoals zoveel andere aspecten van de activiteiten van Royal Caribbean, werden plannen voor upgrades naar Allure of the Seas (en Explorer of the Seas) opgeschort en nu uitgesteld totdat de financiële situatie van het bedrijf kan verbeteren.

Royal Caribbean gaf vorige week aan dat het ongeveer $ 3,0 miljard en $ 1,4 miljard aan kapitaalverminderingen of uitstel van investeringen in 2020 en 2021 heeft geïdentificeerd.

Geplande upgrades voor Allure of the Seas omvatten de Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee; Het Perfect Storm-trio van waterglijbanen, volledig opnieuw ontworpen Adventure Ocean-ruimtes voor kinderen en tieners, de eerste Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar en Music Hall.