CMV schepen vastgehouden

De cruiseschepen Astoria, Astor, Columbus, Vasco da Gama en Marco Polo werden na de inspecties door de MCA aangehouden vanwege problemen met verlopen bemanningscontracten en bemanning die in sommige gevallen al meer dan een jaar aan boord waren. De Magellan werd ook geïnspecteerd en kreeg 14 dagen de tijd om een ​​aantal problemen op te lossen.

CMV zei in een verklaring dat het al meer dan een decennium actief is zonder aanhoudingen en volledig heeft meegewerkt aan de inspecties.

Andere rapporten meldden dat er tijdelijke vertragingen waren in de betaling van lonen, die CMV naar eigen zeggen had gecorrigeerd.

Christian Verhounig, CEO, merkte op: “CMV heeft in het verleden hard gewerkt om volledig samen te werken met het Maritiem en Kustwachtagentschap en om de problemen met het bemanningscontract op te lossen die grotendeels hebben bijgedragen aan de aanhouding van vijf CMV-schepen. We hopen dat deze kwestie het bewustzijn van de benarde situatie van onze bemanning bij de verschillende ambassades heeft vergroot en dat ze CMV nu zullen helpen bij de repatriëring van bemanningsleden, de overige landen hebben zich de afgelopen twee dagen volledig ingezet voor de ondersteuning van CMV. We zijn ervan overtuigd dat we met de plotselinge toename van steun en hulp in staat zullen zijn om de resterende bemanning ideaal voor het einde van de maand te repatriëren. CMV verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak of de verstoring die deze problemen mogelijk hebben veroorzaakt voor hun zeer gewaardeerde bemanning. ”

Verhounig zei dat de nummer één prioriteit van het bedrijf was om de bemanning te verzorgen en te repatriëren.

“CMV heeft op hoog niveau gesprekken gevoerd met de Indiase Hoge Commissie om speciale landingsvergunningen en andere internationale regeringen te verkrijgen, om de veilige terugkeer van onze bemanning naar hun families te vergemakkelijken en te versnellen”, zei hij. “Onze bemanning heeft een langdurige periode doorgemaakt die aan boord van onze schepen in quarantaine is gegaan tijdens het sluiten en is begrijpelijkerwijs bezorgd en verontrust als gevolg daarvan. We voelen volledig begrip en begrip voor de frustratie en overstuur van onze bemanning omdat ze onder quarantaine aan boord van onze schepen worden gehouden vanwege de lokale beperkingen opgelegd. “