Monarch en Sovereign zij aan zij

Nadat de Monarch eergisteren op het strand van Aliaga in Turkije was gezet, heeft de Sovereign zich bij haar zusterschip gevoegd.

De twee schepen zijn een overblijfsel van Pullmantur die door de Corona crisis failiet is gegaan.

Sovereign of the Seas die in 1988 in de vaart kwam, was ’s werelds grootste passagiersschip op dat tijdstip, en daarmee was ze groter als de SS Norway. Sovereign hield het record tot 1990, toen bij de SS Norway meer Hutten werd toegevoegd.

In 1991, kwam het gewijzigd  zusterschip, de Monarch of the Seas in de vaart. In 1992, kwam de Majesty of the Seas in dienst. Deze schepen behoorden tot de grootste moderne cruiseschepen tijdens de late 80 en vroege jaren 90.

De Majesty ligt momenteel in Southampton.

Royal Caribbean Cruises Ltd heeft in 2008 de Sovereign of the Seas en de Monarch of the Seas in 2013 van Royal Caribbean International overgedragen aan Pullmantur Cruises. Plannen om de Majesty of the Seas aan Pullmantur in 2016 te verkopen lagen op tafel en werden ook in 2014 aangekondigd ,maar in juli 2015 heeft Royal Caribbean de plannen laten vallen.  De navraag was zo groot dat ze besloten het schip te houden en te upgraden.

Afbeeldingsresultaat voor Majesty of the seas meest oasis of the seas

Het is jammer dat deze twee prachtige schepen slachtoffer zijn geworden van deze crisis. Ook zijn ze lang niet meer de grootste, ze zijn qua bouw wel veel mooier en heeft ook iets majestijd achtig iets. Voor mij zijn het klassike moderne schepen geweest. Ik hoop dat de Majesty nog een tijdjebehouden blijft.

One comment