Rederijen willen snel weer varen vanuit miami

CEO’s van cruisemaatschappijen riepen agressief op tot een slimme terugkeer naar de dienst tijdens een vergadering van het Miami-Dade County Tourism en het Ports Committee op donderdagochtend.

Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation, zei dat het bedrijf non-stop heeft samengewerkt met overheden, gezondheidsautoriteiten, medische en wetenschappelijke experts en belanghebbenden over de hele wereld om op wetenschap gebaseerde COVID-19-protocollen te ontwikkelen. Hij wees naar Costa Cruises, het Italiaanse merk van het bedrijf, dat deze week weer in gebruik is genomen in Italië.

Donald merkte op dat de cruise-industrie de risico’s zou beheren zonder gevolgen voor de gemeenschappen als ze weer in dienst zouden treden.

“We willen dat niemand een groter risico loopt op een cruiseschip dan bij activiteiten aan de kust”, zei hij, en merkte op dat het bedrijf zich ertoe verbindt nauw samen te werken met de CDC. Hij zei echter dat de onderbreking van de industrie een tsunami van negatieve effecten op de economische impact en de werkgelegenheid had veroorzaakt.

De urgentie voor de industrie om terug te komen en de mogelijkheid te hebben om te opereren, is van cruciaal belang, merkte Juan Kuryla, directeur en CEO van Miami Port op, die opmerkte dat de industrie veerkrachtig was.

Rick Sasso, voorzitter van MSC Cruises USA, zei dat de protocollen van het bedrijf die in Europa zijn ingevoerd tot nu toe met succes hebben gewerkt aan boord van de Grandiosa, nu aan zijn vierde cruise sinds de herstart in juli.

Frank Del Rio, CEO van Norwegian Cruise Line Holdings, was het meest uitgesproken en merkte op dat het veilig is om in Amerika te cruisen en dat de industrie te stil is geweest.

“Het enige waar we om vragen is de mogelijkheid om te laten zien dat we dit heel, heel serieus nemen. Gezondheid en veiligheid zijn buzzwoorden die we elke dag horen, maar dat is voor altijd de ruggengraat van onze branche geweest.

‘Genoeg is genoeg,’ vervolgde Del Rio. “Het is meer dan zes maanden geleden. Wij als branche, wij als samenleving, hebben veel geleerd over hoe we naast COVID kunnen leven. “

Del Rio zei dat het Healthy Sail Panel van het bedrijf in samenwerking met Royal Caribbean Group een week tot 10 dagen verwijderd was van het indienen van zijn plan.

Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International, zei dat het Caribisch gebied ook zwaar getroffen werd, met meer dan 40 landen die sterk afhankelijk zijn van cruiseconferenties voor economische impact, afkomstig van schepen die vertrekken vanuit Miami.