Pullmantur wil terug in de vaart

Pullmantur wil de cruiseactiviteiten hervatten, slechts enkele maanden nadat de Spaanse cruiselijn als eerste slachtoffer failliet ging vanwege de impact van COVID-19.

In september heeft het bedrijf feedback van zijn Facebook-volgers gevraagd over wat klanten zouden willen zien als Pullmantur zou terugkeren.

Een daarvan is het verbeteren van de veiligheid. Pullmantur vroeg of cruisers zich veiliger zouden voelen als de enige beschikbare excursies die aangeboden waren door Pullmantur, om ervoor te zorgen dat strikte protocollen aan de wal worden gevolgd. Pullmantur vroeg ook of gasten blij zouden zijn met het betalen van 10-15% hogere prijzen dan voorheen aangeboden, als het een veiligere ervaring voor iedereen aan boord zou garanderen.

Wat betreft ervaring aan boord, wil Pullmantur volpension en drankjes bij de maaltijden aanbieden, en een armband introduceren voor diegenen die een all-inclusive drankoptie willen. Voorheen bood de cruisemaatschappij standaard all-inclusive drankjes aan.

“We hebben opgemerkt dat u een veilige reis wilt, met gecontroleerde capaciteit zowel bij het instappen als bij de maaltijden, met meer bemanning die u persoonlijk van dienst kan zijn in elk van de ruimtes zonder wachtrijen en drukte te veroorzaken.” een bericht zei.

Ondanks het feit dat alle cruiseactiviteiten in juni 2020 zijn stopgezet, is de website van Pullmantur live gebleven en worden nog steeds cruises te koop aangeboden op de nu gesloopte schepen Sovereign en Monarch, evenals de opgelegde Horizon.

Pullmantur zei dat ze samenwerken met de faillissementsadministratie om een ​​nieuw businessplan te introduceren dat de terugkeer naar de operatie inhoudt en de levensvatbaarheid van het bedrijf garandeert.

“Sinds de stopzetting van de activiteiten medio maart als gevolg van de pandemie, is en blijft het belangrijkste doel van Pullmantur Cruises om zo snel mogelijk terug te keren naar cruises. Dit is een duidelijk en duidelijk doel, ”zei de president en CEO van het bedrijf, Richard J. Vogel, in een interview voor Europa Press.

De cruisemaatschappij zegt te werken aan plannen om terug te keren naar de operaties. Het is onduidelijk welke schepen ze van plan zijn te gebruiken. Horizon blijft in Griekenland voor koude layup en de voormalige Zenith van de lijn zal niet door Peace Boat worden geëxploiteerd zoals oorspronkelijk gepland. Een ander alternatief zou Empress of the Seas en Majesty of the Seas kunnen zijn, die beide momenteel warm liggen in Griekenland. Empress of the Seas heeft eerder met Pullmantur gevaren en Majesty of the Seas zou naar de lijn worden overgebracht, maar werd in 2015 geannuleerd.