AIDAcosma later in de vaart

AIDA cruises heeft officeel bekend gemaakt dat de AIDAcosma niet op tijd kan worden overgedragen. AIDA cruises heeft wel eerder bekend gemaakt de AIDAcosma en de AIDAhelios 3 wel zal overnemen. De reden voor de vertraagde levering zijn de gevolgen van de coronapandemie.

Als gevolg hiervan zal de AIDAcosma niet zoals gepland beschikbaar zijn in het zomerseizoen 2021. Wanneer het tweede LNG-cruiseschip van AIDA Cruises op de markt komt, blijft onbekend en wordt beïnvloed door verschillende, soms onvoorspelbare, factoren.

AIDA Cruises kondigde de vertraging in de productie aan in een persbericht over de herstructurering van het zomerseizoen 2021. Hier maakte het bedrijf bekend dat de Meyer Werft in Papenburg had aangekondigd dat de AIDAcosma pas later geleverd kon worden.

De cruises van de AIDAcosma vanaf mei 2021 van / naar Kiel in de Oostzee en Noorwegen zou varen. Hier komt nu niets van terecht, maar deze cruises gaan door. Ze kunnen niet aan boord van de AIDAcosma worden uitgevoerd, maar ze worden uitgevoerd met de AIDAnova.

Afgelopen week is bij de Meyer Werf twee derde van het schip al samengevoegd.

Brug blok AIDAcosma geplaatst bij Meyer Werft | Cruisereiziger