Lindblad Expeditions koopt Crystal Esprit

Lindblad Expeditions is een overeenkomst aangegaan voor de aankoop van de Crystal Esprit, volgens een verklaring van het bedrijf.

Verdere details waren niet beschikbaar, maar de Esprit met 62 gasten past precies in het expeditiemerk, dat kleine schepen heeft die wereldwijd worden ingezet.

De 62-passagiers tellende Crystal Esprit zal de vloot van Crystal Cruises verlaten, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Crystal Esprit is een prachtig onderdeel van de Crystal-vloot en biedt sinds haar debuut in 2015 een boetiekjachtervaring die ongeëvenaard is in de branche, de toewijding van veeleisende reizigers en het winnen van prijzen”, aldus het bedrijf in een verklaring. “Terwijl we echter onze focus na de pandemie hebben geëvalueerd, past het concept van een enkel klein jacht niet in toekomstige plannen voor het bedrijf, aangezien we ons blijven concentreren op de succesvolle inzet van onze Crystal Ocean-, River- en Expedition-vloten, evenals op het verkennen van nieuwe builds voor uitbreiding.”

De Esprit werd gerenoveerd en werd in 2015 toegevoegd aan de Crystal-vloot na de overname van het merk door Genting. Vóór 2015 was het schip beschikbaar op charterbasis van Genting Hong Kong en Star Cruises. Ze werd in 1991 gebouwd door Flender Werft in Duitsland.

Crystal stelt alle betrokken gasten en hun reispartners op de hoogte van deze informatie en biedt geboekte gasten toekomstige cruisetegoeden aan die gelijk zijn aan 115 procent van het cruisetarief betaald op volledig betaalde reserveringen voor de Crystal Experience op een reis naar keuze of een volledige terugbetaling.