Mein Schiff 2 op kiel gelegd

Mein Schiff 2 op kiel gelegd

Gisteren is bij de Meyer Turku de Mein Schiff 2 van Tui Cruises op kiel gelegd.

Het is inmiddels de vijfde nieuwbouw van de rederij. Vorige week heeft de nieuwe Mein Schiff 1 water onder de kiel gekregen en heeft het bouwdok verlaten om plaats te maken voor de nieuwe Mein Schiff 2 die in 2019 de oude Mein Schiff 2 gaat vervangen. de Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 hebben en capaciteit van 2894 passagiers en zijn groter dan de vorige schepen.Auf der Werft Meyer Turku entstehen unter anderem Kreuzfahrtschiffe für die deutsche Reederei Tui Cruises (Foto). Ein neuer Portalkran soll ab 2018 den Schiffbau auf der Werft verbessern. Foto: Jouni Saaristo

Tegelijk kwam de nieuwe portaal kraan aan op de werf. Het behoort dot en grote investering van de Meyer Werf. Tot november zal de kraan opgericht worden en uiteindelijk 130 meter hoog worden.