Brand op de Carnival Triumph(Sunrise)

Vandaag is bekend geworden dat het op de Carnival Triumph, die zich momenteel sinds 12 maart droogdok cadiz bevind, maandag op dek 5 en brand heeft gewoed.

Iedereen werd van het schip geëvacueerd, maar gelukkig raakte niemand gewond en is de schade ook beperkt. Het schip ligt momenteel in het droogdok voor en refit van 200 Miljoen Dollar. Het schip zal Carnival Sunrise gaan heten en ook en Ducktail krijgen Dit is op een na de duurste refit uit de geschiedenis van Carnival Cruise Line. Dat was in 2013 toen de Carnival Destiny in Carnival Sunshine werd omgedoopt. Om de refit te benadrukken zal het schip tot de Sunshine klasse. Op 29 april 2019 komt het schip terug in de vaart.

Carnival Triumph is 272,3 m lang en heeft een breedte van 35,5 m. diepgang 8,3 m. Ze is met tonnenmaat 101.509 GT.

In 2013 kreeg de Carnival Destiny de refit en kreeg de naam Carnival Sunshine.

In 2020 zal de Carnival Victory dezelfde refit als de Triumph ondergaan en zal de naam Carnival Radiance krijgen.