Costa Smeralda ter water

Vandaag is bij de Meyer Turku in Finnland het nieuwste schip voor Costa Crociere ter water gelaten. De Costa Smeralda. Het is het eerste schip dat met LNG zal varen voor Costa en het tweede cruise schip wat op LNG vaart.

“We zijn zeer verheugd om onze expertise in het ontwerpen, bouwen en bouwen van LNG-schepen in dienst te stellen voor Costa Smeralda. Dit schip gaat voor ons ook een stapje verder in de scheepsgrootte, omdat we onze productieaanpak voortzetten tot twee keer het niveau van de vorige hoogte voor de scheepswerf “, aldus Jan Meyer, CEO van Meyer Turku.

“Nu de romp van het schip is voltooid, vervolledigt de volgende fase van het bouwproces alle attracties en functies en zorgt er tegelijkertijd voor dat Smeralda een veilig, betrouwbaar en comfortabel schip is om op zee te varen. Na de zomer zullen de inbedrijfstelling en het testen van de schepen ontelbare automatische systemen intensiveren, zowel op de pier als op zee, vóór de levering, “zei Meyer.

Binnenkort zal ook de Kiel worden gelegd voor de Mardi GrasMardi Gras voor Carnival Cruise Line.