Costa verkoopt 5 schepen

Arnold Donald, CEO van Carnival Coporation heeft laten weten dat tot 2021 vijf schepen van de Costa Vloot de rederij gaan verlaten. Costa gaat zich richten op efficiënte schepen, en daar kunnen (vermoedelijk) oude schepen niet aan voldoen. Het is nog onduidelijk welke schepen de vloot tot 2021 zullen verlaten. Echter is een naam al bekend gemaakt. De Costa Mediterranea zal de vloot in mei 2021 verlaten. Naar welke rederijen de schepen zullen gaan is nog niet duidelijk.

Het is nog niet zeker of de Costa neoRiviera hieronder ook valt. De Costa neoRiviera word momenteel omgebouwd tot de AIDAmira.

Als we kijken naar de oudste schepen behoren de Costa neoRomantica, Costa neoRiviera, Costa Victoria, Costa Atlantica en de Costa Mediterranea tot de oudste schepen. Dan komen we precies op 5 schepen.

Lijkt me sterk dat er schepen betrokken zullen worden van de Destiny/Concordia klasse. Qua techniek zijn deze schepen hetzelfde en dat zouden dan noch 6 schepen betreffen.

Als deze vijf schepen de vloot zullen verlaten, zal in de komende jaren de bedden capaciteit ironisch genoeg niet dalen. Want de vijf oudste schepen hebben zelfs minder capaciteit dan de Costa Smeralda, Costa Toscana en de Costa Firenze, die de komende jaren in de vaart zullen komen.

Of de verkochte schepen ook bij Carnival Coporation blijven is nog niet bekend, aangezien dat Carnival nu streeft naar efficiëntere schepen. Zo is afgelopen jaar de Oriana van P&O naar China verkocht, Pacific Jewel is aan Jalesh Cruises verkocht en is de Prinsendam verkocht aan Phoenix Reisen.

P&O en de Hal behoren tot Carnival.

De neo collectie van Costa zullen zich wel goed doen als AIDA selection klasse, aangezien de schepen kleiner zijn en dus ook ieder en eigen concept kunnen krijgen.