Carnival verkoopt 6 schepen (speculaties welke)

Carnival Corporation, het grootste cruisebedrijf ter wereld, heeft aangekondigd dat minstens 6 cruiseschepen zouden worden verkocht worden in de komende 90 dagen. Voor deze schepen worden nu koppers gezocht. (Wat mij echter lastig lijkt in deze tijd, aangezien Carnival Corp. vooraanstaat in de cruise industry en zelfs nu de grootste cruise expotant het moelijk heeft, zal het voor beginners en kleine rederijen zo goed als onmogelijk zijn om nu en cruiseschip te kunen kopen.)

Dat lijkt op dit moment wat veel, maar het zijn al schepen waarvan het al plan was om ze te verkopen, zoals dat meestal gebeurd bij oude schepen waarvan het niet meer rendabel is om ze extreem te moderniseren op milieu vriedelijke brandstoffen en stikstoffillters.

De eerste naam die afgelopen dagen opduikt, is Costa Victoria, waar het al grotendeels zeker was dat ze tegen het einde van het jaar de vloot zou verlaten, maar blijkbaar al verkocht was.

Aangenomen mag worden dat Costa Victoria niet het enige cruiseschip van de Costa Crociere is dat in dit kader de vloot zal verlaten, omdat er al langer een plan bekend is dat bepaalt dat er in totaal vijf Costa cruiseschepen zullen worden geleverd. Het begin van deze vijf verkopen werd gedaan door Costa neoRiviera, die werd omgezet in AIDAmira. Het was ook bekend dat Costa Mediterranea vanaf mei 2021 niet langer voor Costa zou worden gebruikt. Ook hier is het denkbaar dat de “Medi” na deze boodschap geen reis meer kon maken voor Costa cruises.

Specifiek zouden twee Costa-schepen straks niet meer in dienst zijn van de rederij. Dit zou Costa drie van de vijf geplande schepen hebben gekost. De andere twee schepen die Costa zou willen verkopen, zijn Costa Atlantica (2003 / sinds april voor renovatie in Azië) en Costa neoRomantica (1993). De situatie aan de Costa Atlantica leek de laatste tijd relatief onduidelijk, maar het lijkt erop dat deze min of meer eerder is afgeleverd dan gepland. In april zat ze al op een scheepswerf in Azië. De renovatie is hier waarschijnlijk begonnen.

De genoemde “ten minste zes” cruiseschepen zouden daarom bestaan ​​uit drie Costa-schepen: Costa Atlantica, Costa Victoria en Costa Mediterranea. Costa Atlantica stond in april al op een Aziatische scheepswerf en wordt verkocht aan Azië. Costa Mediterranea ligt ook in Azië, maar is de volgende die mediterrane cruises aanbiedt. Het is dus denkbaar dat het ook voortijdig aan de nieuwe eigenaar wordt gegeven.

Met AIDA Cruises zou het mogelijk zijn dat een schip uit de Selection-vloot zou worden verkocht , maar dat is ondenkbaar, aangezien dit alleen met AIDAmira is versterkt. Met de Fantasy-klasse heeft de Carnival Cruise Line, het eigen merk van de Carnival Corporation, ook tal van cruiseschepen die vóór 2000 en soms zelfs vóór 1995 zijn gebouwd. Ook hier is het denkbaar om een ​​cruiseschip af te zetten. Mardi Gras is het eerste LNG-cruiseschip dat is vervaardigd voor de Carnival Cruise Line.

Dat de Cunard Line een van de drie Queens zal opgeven, is waarschijnlijk onmogelijk. Ook schepen van Holland America Line lijken relatief veilig. Het wordt weer spannender bij P&O Cruises, of beter gezegd bij P&O Australia, omdat de levering van twee cruiseschepen hier al bekend is. In 2021 worden de Pacific Aria (toekomst: Ida Pfeiffer) en de Pacific Dawn (toekomst Amy Johnson) opgeleverd. Bij P&O zitten sowieso schepen die al erder door rederijen verkocht zijn en weer doorverkocht worden.

Het afleveren van een schip lijkt bij Seabourn Cruise Line absoluut onwaarschijnlijk, omdat hier in 2009 het oudste schip van de vloot is gebouwd, dus hier geen optie, omdat de heffingen worden gedaan in het kader van de verjonging van de vloot. DePrincess Cruises heeft vier cruiseschepen gebouwd vóór 2000 binnen haar vloot, waarvan er één mogelijk hier zou kunnen worden gegeven.

Feit is echter dat Pacific Aria, Pacific Dawn, Costa Atlantica, Costa Victoria en Costa Mediterranea al min of meer zijn afgeleverd of dat de levering al is aangekondigd. Gezien het genoemde aantal van tenminste zes cruiseschepen, die sowieso zullen worden geleverd, is het zeer waarschijnlijk dat deze schepen (met name Costa Atlantica en Costa Victoria) nu eerder of iets eerder of in het geval van de Atlantica zullen worden geleverd.

2 comments