Passagiers Amera halen 40.000 euro op

Passagiers aan boord van Phoenix Reisen’s Amera hebben meer dan 40.000 euro opgehaald voor de bemanning aan boord van de Amera.

Tijdens de 16-daagse retourreis van de Amazone naar Duitsland hebben passagiers, volgens Phoenix Reisen, in samenwerking met de scheepsofficieren, op de laatste ochtend op zee een fondsenwervingsveiling gestart voor het welzijnsfonds van de bemanning.

Naast een schenking aan het fonds werd er een veiling gehouden met memorabilia van de cruise. Onder de geveilde items bevonden zich de kapiteinshoed, de laatste Amera doopfles, een gesigneerde reddingsboei, zeekaarten en nog veel meer.

Het eindresultaat was in totaal 41.788,01 euro, dat wordt betaald aan de bemanningsleden van de Amera.

Phoenix Reisen zei dat het namens de bemanning van harte bedankt aan de gasten die hebben bijgedragen. Wat betreft al degenen die in het toerisme werken, zei het bedrijf, de corona-crisis is ook een moeilijke tijd voor de bemanningen aan boord van de Phoenix-schepen.

De in Duitsland gevestigde cruis erxploitant in Bonn helpt samen met zijn werkmaatschappij bemanningsleden van de Amadea, Amera en Albatros terug te keren naar hun families. Onder hen zijn al 200 Filippijnse bemanningsleden met een Condor-chartervlucht naar Manilla gevlogen, en in de komende dagen zullen er meer vluchten volgen, aldus Phoenix Reisen. Bemanningsleden uit andere landen zoals Indonesië en Oekraïne zouden al onderweg zijn naar huis. Daarnaast blijft er enige bemanning aan boord

One comment