CDC verlengt verbod

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben vandaag de verlenging aangekondigd van een No Sail Order voor alle cruiseschepen.

De maatregelen blijft in werking tot de vroegste van drie situaties. Ten eerste het verstrijken van de verklaring van de minister van Volksgezondheid en Human Services dat COVID-19 een noodsituatie voor de volksgezondheid vormt. Ten tweede trekt de CDC-directeur de order in of wijzigt deze op basis van specifieke volksgezondheid of andere overwegingen. Of ten derde, 100 dagen na de datum van publicatie in het federale register.

“We werken samen met de cruisemaatschappijen om de gezondheid en veiligheid van de bemanning op zee aan te pakken, evenals gemeenschappen rond de toegangspunten van het Amerikaanse cruiseschip”, aldus CDC-directeur Robert Redfield. “De maatregelen die we vandaag nemen om de verspreiding van COVID-19 te stoppen, zijn nodig om Amerikanen te beschermen, en we zullen de industrie cruciale richtlijnen blijven geven voor de volksgezondheid om de impact van COVID-19 op haar werknemers gedurende de rest van dit proces te beperken. pandemie.”

In de afgelopen weken zei de CDC dat ten minste 10 cruiseschepen bemanningsleden of passagiers meldden die positieve of ervaren ademhalingssymptomen of influenza-achtige ziekten testten. Momenteel zijn er nog ongeveer 100 cruiseschepen op zee voor de oostkust, westkust en Gulf Coast, met bijna 80.000 bemanningsleden aan boord.

Bovendien zei CDC dat het op de hoogte is van 20 cruiseschepen in de haven of ankerplaats in de Verenigde Staten met bekende of vermoede COVID-19-infectie onder de bemanning die aan boord blijft.

De CDC zei dat de industrie heeft gewerkt aan het opzetten van een raamwerk voor ziektebestrijding om COVID-19 te bestrijden op schepen met internationale bemanningsleden die aan boord en op zee blijven.

Deze order beëindigt de activiteiten van cruiseschepen in wateren waar de Verenigde Staten mogelijk jurisdictie uitoefenen en vereist dat zij een alomvattend, gedetailleerd operationeel plan ontwikkelen dat is goedgekeurd door CDC en de USCG om de COVID-19-pandemie aan te pakken door middel van maritiem gerichte oplossingen, inclusief een volledig implementeerbare responsplan met een beperkte afhankelijkheid van overheids-, lokale en federale overheidssteun.

2 comments