Norwegian Cruise Line en jaar veilig

Norwegian Cruise Line Holdings heeft vandaag aangekondigd dat het met succes meer dan $ 2 miljard aan extra liquiditeit heeft veiliggesteld als reactie op de gevolgen van de wereldwijde pandemie van COVID-19 voor het bedrijf.

Het bedrijf kondigde vorige week aan dat het een cashverbranding van $ 100 tot $ 150 miljoen per maand verwachtte, waarbij het grootste deel van zijn vloot in koude opslag zou liggen, waardoor het bedrijf meer dan een jaar contant geld zou hebben voor een worst-case scenario met nulinkomsten.

Gisteren kondigde het bedrijf de lancering aan van een reeks kapitaalmarkttransacties, geleid door Goldman Sachs, om ongeveer $ 2 miljard op te halen. De transactie is sindsdien opgeschaald naar een bruto-opbrengst van $ 2,225 miljard ($ 2,4 miljard als de underwriters hun volledige toewijzingsopties uitoefenen) vanwege aanzienlijke overinschrijving en vraag over alle drie de aanbiedingen.

De transacties bestonden uit $ 400 miljoen openbare aanbieding van gewone aandelen, $ 750 miljoen uitwisselbare senior notes, $ 675 miljoen senior beveiligde notes en  $ 400 miljoen private investeringen van een wereldwijde consumentgerichte private equity-onderneming L Catterton.

Daarnaast lopen een aantal kostenbesparende maatregelen uiteen van ontslagen tot uitstel van betaling op bedrijfsschepen.

Afhankelijk van de voltooiing van de transacties verwacht het bedrijf een liquiditeit van ongeveer $ 3,5 miljard te hebben.

Dit versterkt de financiële positie van het bedrijf en de liquiditeitslandingsbaan aanzienlijk en het verwacht nu dat het in staat zal zijn om meer dan 12 maanden reisonderbrekingen te weerstaan ​​in een mogelijk neerwaarts scenario, volgens een persbericht.

One comment