Saga Sapphire verkocht

Saga Cruises heeft vandaag aangekondigd dat ze de verkoop van Saga Sapphire aan de door een familie gerunde Turkse touroperator Anex Tour hebben afgerond.

Na 8 jaar uitstekende dienst te hebben bewezen aan Saga, waarin Saga Sapphire  duizenden Saga-gasten een ‘intieme en elegante cruise-ervaring‘ heeft geboden, zal ze de nieuwe naam Blue Sapphire krijgen en in 2021 in dienst treden voor de nieuwe cruiselijn van haar Anex Tour.

Nigel Blanks, algemeen directeur van Saga Cruises verklaarde:

“Saga Sapphire is de afgelopen acht jaar enorm populair geweest bij onze gasten. Ze zal worden gemist, maar we waren heel blij dat ze een hoofdrol zal spelen in het nieuwe cruiseaanbod van Anex Tour. De lancering van Sapphire was een belangrijk moment en legde de basis voor ons speciaal gebouwde aanbod aan boetiekcruises. We kijken nu uit naar een spannend nieuw hoofdstuk voor Saga Cruises terwijl we ons voorbereiden om de Spirit of Adventure de komende maanden in onze vloot te verwelkomen. ”

Neser Kockar, voorzitter van Anex Tour, sprak zijn vreugde en opwinding uit over de toevoeging van het schip aan hun nieuwe cruiselijn. Hij merkte op:

“Ik ben heel blij met ons eerste cruiseschip dat zich voorbereidt om na een grondige renovatie in de oostelijke Middellandse Zee te gaan zeilen. Ons assortiment uitbreiden in overeenstemming met de behoeften van onze klanten is altijd een topprioriteit geweest en het is mij een genoegen om hen een van de meest unieke ervaringen te bieden. ‘

Het is niet het afscheid dat Saga had verwacht met de huidige COVID-19-pandemie die de finale van haar laatste seizoen beknotte. Saga vraagt ​​klanten en collega’s echter om deel te nemen aan een 2.6-uitdaging om de 8050 zeemijlen te voltooien die Saga Sapphire in haar afscheidsseizoen zou voltooien. De 2.6-uitdaging helpt bij het inzamelen van geld en is gekoppeld aan de nummers 2.6 of 26. Dat betekent dat deelnemers kunnen besluiten om 2,6 mijl te lopen of te joggen of 26 push-ups te doen. Details van de uitdaging kunnen de komende weken worden gedeeld op de Facebook-pagina van Saga.

Saga Sapphire kwam oorspronkelijk in dienst bij Hapag-Lloyd in 1981 als Europa. Ze heeft verschillende periodes gehad met Star Cruises, Pullmantur en CDF Croisiéres Dr France voordat ze in 2012 bij Saga kwam.

One comment