Pullmantur schepen terug naar eigenaar ?

Het is bekend dat Royal Caribbean Ltd de Pullmantur-cruiseschepen samen met alle bemanningsleden zal verwelkomen. Volgens El Confidencial zullen de cruiseschepen Sovereign, Monarch en Horizon worden opgenomen in de Royal Caribbean vloot, wat goed nieuws is voor de duizenden bemanningsleden die aan boord werken. De schepen werden verhuurd aan Pullmantur en ze bevinden zich momenteel in een koude lay-out.
Cruise Hive meldde onlangs dat de Spaanse cruisemaatschappij werd ontbonden vanwege de impact op de cruise-industrie als gevolg van de gezondheidscrisis. Royal Caribbean bezit 49% procent van Pullmantur en kocht het in 1996 terug voordat het meer dan de helft van het bedrijf verkocht.

Royal Caribbean heeft te maken met gasten die getroffen zijn door de opheffing van Pullmantur. Gasten kunnen opnieuw boeken met speciale voordelen bij Royal Caribbean International en Celebrity Cruises. Pullmantur had al een pauze in de operaties aangekondigd tot en met 15 november 2020.

Het is niet bekend wat er uiteindelijk met de drie cruiseschepen zal gebeuren. ze kunnen worden opgeknapt en onderdeel worden van de Royal Caribbean-vloot, in Spanje blijven varen als cruiseschepen van de Royal Caribbean, of zelfs worden verkocht of gesloopt, afhankelijk van hoe ernstig de activiteiten worden beïnvloed door de opschorting van de activiteiten.

De Sovereign is in 2008 in dienst getreden voor Pullmantur en is meer dan met en tonnenmaat van 73.100 GT. De Monarch is in 2013 overgedragen van de Royal Caribbean-vloot en is ook 73.100 bruto ton groot. Horizon is de kleinste van de drie met 47.400 bruto ton.

Royal Caribbean heeft cruises tot en met 15 september 2020 in de Verenigde Staten opgeschort. Hopelijk zien we voor het einde van het jaar een beperkte terugkeer naar afvaarten zonder verlengingen.

De Majesty of the seas zou oorspronkelijk ook 2013 naar Pullmantur zou gaan maar er was veel navaag, zodoende werd daar van afgewezen.

Ik betwijfel of de schepen ook echt terug in de vloot zullen terug keren. De schepen zijn al leeggeruimd. Dat hebben bemanningsleden via Social media laten weten.

of het hier om spullen van Pullmantur gaat of dat het alle bruikbare nu verkocht gaat worden zodat de schepen naar de sloop kunnen is nog niet bekend.

Ik acht de kans klein dat Royal Caribbean twee (afgedankte) schepen terug in de vloot neemt, om ze vervolgens weer te refiten en terug in het vloot concept te brengen.

Ook omdat oude schepen niet meer kunnen voldoen aan de milieu eisen van deze tijd. Ook is het niet meer antrekelijk om deze schepen nog aan te passen, aangezien de schepen en leeftijd hebben berijkt waar het niet onbegrijpelijk is om ze te slopen.

het zal wel mooi zijn als de Sovereign klasse weer in de orginele setting zal zijn. Ook omdat de navraag bij de Majesty zo groot was. Erbij komt ook nog dat na de Cororna crisis, net als voor de crisis en groot tekort zal zijn op bedden, wat de komst van andere schepen ten goede zal komen, aangezien de nieuwbouwschepen lang op zich laten wachten en ook waarschijnlijk ook later in de vaart zullen komen.