Le Commandant Charcot opgeleverd

Fincantieri’s dochteronderneming VARD heeft de geavanceerde Le Commandant Charcot opgeleverd aan Ponant. Volgens VARD is het het eerste unieke en ultramoderne elektrisch-hybride onderzoeksvaartuig dat wordt aangedreven door LNG, ontwikkeld door Ponant, Stirling Design International, Aker Arctic en VARD. Het schip is speciaal ontworpen om passagiers de extreem onontgonnen gebieden van de poolwereld te laten ontdekken, zoals de geografische noordpool (90 graden noorderbreedte), de Weddellzee, de Rosszee en Peter I Island. Het schip draagt Polar Class 2 en zal volgens een persbericht voldoen aan de hoogste normen voor milieuvriendelijke en veilige operaties. Het is het allereerste elektrische-hybride cruiseschip met ijsbreektechnologie en dual fuel-voortstuwing, met batterijen met hoge capaciteit en LNG-opslag aan boord. Het schip biedt plaats aan 245 passagiers in 123 passagiershutten, naast een bemanning van 235 personen.