Carnival Fascination naar de sloop ?

Het zag er goed uit dat het voormalige Carnival cruiseschip, genaamd Carnival Fascination, zou gaan varen voor de nieuwe eigenaar Century Cruises in China. Het ziet er nu echter naar uit dat het schip het vierde schip in de Fantasy-klasse zal worden dat wordt gesloopt.

De hoop was dat ten minste één van de voormalige Carnival-cruiseschepen zou worden gered en zou blijven varen, maar dat ziet er nu onwaarschijnlijk uit nadat Century Harmony (voorheen Carnival Fascination) zijn koers zette naar Alang in India. Wanneer een schip een eindbestemming Alang heeft, is het vrijwel zeker dat het schip zal worden gesloopt.

Volgens de Cruise Ship Tracker is ze onderweg naar India. De track toont de eindbestemming van Alang, India, met aankomst op 28 oktober 2021.

Alang ligt aan de westkust van het land en is de thuisbasis van de scheepssloperij, die de laatste tijd populairder is geworden omdat schepen als schroot worden verkocht vanwege de impact van de COVID-19-pandemie.

Century Harmony werd in 2020 verkocht door Carnival Cruise Line, toen de wereldwijde opschorting van cruiseactiviteiten een aanzienlijke impact had. Carnival Corporation moest een aantal van haar oudere schepen lossen om de kosten te verlagen en kapitaal aan te trekken.

De nieuwe operator van Century Harmony, Century Cruises, was van plan om het schip te exploiteren na een renovatie in China die in mei 2021 begon. Het lichte werk was al begonnen, niet lang nadat het schip was vertrokken uit Cadiz, Spanje, en er werd gewerkt aan de nieuwe naam van het schip. tijdens een gesprek in Gibraltar op weg naar China eind 2020.

Het trieste nieuws is dat het erop lijkt dat Century Cruises nu heeft besloten het schip voor schroot te verkopen. Het is niet bekend waarom de Chinese cruisemaatschappij besloot het voormalige cruiseschip van Carnival te lossen. Met de momenteel torenhoge staalprijzen, zou dat de beslissing kunnen hebben beïnvloed.

Het cruiseschip wordt het vierde schip uit de Fantasy-klasse dat als schroot wordt verkocht vanwege de pandemie. Carnival Cruise Line verkocht Carnival Fantasy, de eerste die aan land kwam bij de scheepssloperij Aliaga in Turkije. In de maanden daarna werd ze vergezeld door Carnival Inspiration en Carnival Imagination.

Er zijn ook andere voormalige Carnival-schepen die tijdens de moeilijke tijden het einde van de lijn hebben bereikt, waaronder Grand Celebration (voorheen Celebration), die werd geëxploiteerd door Bahamas Paradise Cruise Line, en Magellan (voorheen Holiday), die werd geëxploiteerd door de nu ter ziele Cruise & Maritime Voyages.

Carnival Fascination zal zich bij alle andere voormalige Carnival-schepen voegen en dat zal het einde zijn van het cruiseschip dat de gasten door de jaren heen zoveel herinneringen heeft gebracht.

Het cruiseschip van de Fantasy-klasse is 70.367 GT met een capaciteit van meer dan 2.000 gasten en 920 bemanningsleden. Het schip werd gebouwd in Finland en kwam in 1994 in de vaart voor Carnival.