Star Pride weer opgeleverd

Windstar Cruises, met hoofdkantoor in de VS, heeft vandaag de Star Plus klasse Star Pride voor alle suites in ontvangst genomen op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo, Sicilië, Italië. Het jacht is het derde en laatste van de Star Plus klasse-jachten van de lijn die worden uitgerekt en getransformeerd over een meerjarig project van $ 250 miljoen dat wordt beschouwd als het meest complexe en uitgebreide renovatieproject dat ooit is uitgevoerd op kleine cruiseschepen.

“We zijn verheugd dat alle drie onze jachten volledig opnieuw zijn ontworpen, van de nieuwe, milieuvriendelijkere motoren tot de prachtige nieuwe restaurantruimtes, ruime suites en romantische spa’s”, zei Windstar-president Christopher Prelog. “We konden niet gelukkiger zijn met de resultaten. Onze passagiers die al met ons meevaren op deze getransformeerde jachten zijn enthousiast, wat ons hogere klantervaringsscores oplevert dan we ooit in de geschiedenis van ons bedrijf hebben gekregen.”

Star Pride zal in Italië blijven totdat het jacht in april de gastenactiviteiten in de Middellandse Zee hervat. Zusterjacht Star Breeze begint volgende week te varen in Tahiti, terwijl Star Legend een kort seizoen in de Middellandse Zee afrondt voordat hij in november naar het Caribisch gebied vaart.

Alle drie de jachten namen toe in maximale capaciteit van 212 gasten naar 312 en bieden nu meer van wat de klanten van Windstar willen, zoals extra eetervaringen (de ene is een buitenbarbecueconcept met grillgoeroe Steven Raichlen en de andere een Spaans restaurant met kleine schotels van Anthony Sasso, een van de jongste chef-koks die door de Michelingids is erkend), een echt spa- en fitnesscentrum, een elegant overloopzwembad en meer buitenterras. Deze drie all-suite jachten blijven, samen met de drie klassieke zeiljachten van Windstar, zijn klein genoeg om de bijzondere kleine havens en waterwegen van de wereld te blijven bezoeken.

Als gevolg van de pandemie hebben Star Pride en alle jachten van Windstar bovendien renovaties ondergaan om HVAC-systemen te updaten, nieuwe hoogefficiënte deeltjesfilters (HEPA) van ziekenhuiskwaliteit toe te voegen, samen met een UV-C-luchtzapproces (ultraviolette kiemdodende bestraling) om de lucht aan boordschoon te maken.