Carnival Radiance eindelijk weer in de vaart

Na meer dan 18 maanden in Cadiz, Spanje,te hebben gelegen is eindelijk de nieuw getransformeerde Carnival Radiance verschenen. Het cruiseschip van Carnival cruise line heeft de scheepswerf al verlaten en vaart nu terug naar de VS. Dat komt omdat het schip vele maanden heeft gewacht om met de make-over te beginnen vanwege de opschorting van de activiteiten.

Het is nu meer dan 18 maanden later en het schip vaart eindelijk weer. Carnival Radiance voltooide op 2 oktober de transformatie in het droogdok ter waarde van $ 200 miljoen op de Navantia-scheepswerf en werd vervolgens naar de pier verplaatst om het laatste werk te voltooien. Het schip heeft er slecht uitgezien, omdat het schip al gerenoveerd werd toen de pandemie begon. Het zijn alleen roestplekken die normaal gesproken ook voorkomen, maar schepen worden over het algemeen schoon gehouden.

Het schip vertrok vervolgens op 18 oktober uit Cadiz, Spanje. Het schip vaart al over de Atlantische Oceaan, waar ze uiteindelijk weer zal aankomen in de VS aan de westkust.

Het is de eerste keer dat het schip weer op zee is en de zeven weken durende reis die ook door het Panamakanaal gaat, eindigt bij de nieuwe thuishaven in Long Beach, Californië. Carnival Radiance begint op 13 december met cruises vanaf de Long Beach Cruise Terminal. Het schip zal het hele jaar door drie- en vierdaagse cruises maken naar Baja, Mexico. De driedaagse reisroute vertrekt elke vrijdag en omvat een stop naar Ensenada, Mexico. De vierdaagse reis vertrekt elke maandag met bezoeken aan Ensenada en Catalina Island.

Het schip zal zich aansluiten bij de Carnival Miracle, dat korte cruises vaart naar Mexico en Carnival Panorama, voor reizen van een week naar de Mexicaanse Rivièra.

Dus gedurende al die maanden in Cadiz, Spanje, zat de toenmalige Carnival Radiance het grootste deel van de tijd te wachten tot de transformatie zou beginnen. Pas in de afgelopen maanden is het echte werk gedaan met alle nieuwe functies die zijn toegevoegd.

De nieuwe rood, wit en blauwe romplivery en kleurstelling is aangebracht. Ook zijn 110 nieuwe gastensuites en passagiershutten toegevoegd.

Carnival Radiance is nu de zevende in de vloot die de nieuwe kleurstelling in ontvangst neemt tijdens een droogdok. Er zullen meer schepen volgen, waaronder de Carnival Paradise, die momenteel in het droogdok ligt. Het schip is ook het tweede in de vloot met het nieuwe Big Chicken-restaurant van de Chief Fun Officer van Carnival, Shaquille O’Neal. Het volgt de nieuwe eetgelegenheid die eind juli 2021 op Mardi Gras debuteerde. Carnival Radiance is 101.509 GT groot met een gastcapaciteit van 2.895 bij dubbele bezetting en 1.108 internationale bemanningsleden. Het schip maakt nu deel uit van de Sunshine-klasse, inclusief Carnival Sunshine en Carnival Sunrise; beide werden ook getransformeerd. Carnival Radiance heette voorheen Carnival Victory en kwam voor het eerst in dienst in oktober 2000.