AIDAcosma Eems overtocht

De AIDAcosma heeft de Eemsovertocht voltooid.

AIDA Cruises zei dat twee sleepboten het schip achterwaarts door de doksluis van Meyer Werft hebben getrokken. Het schip passeerde vervolgens zonder problemen de bruggen Weener Friesenbrücke en Jann Berghausbrug.

Dit was de negende Eems-passage van een AIDA-schip sinds 2007. Talloze mensen zouden de passage vanaf de Eemsdijken hebben gevolgd en de AIDAcosma hebben gevolgd op haar reis van Papenburg naar Eemshaven.

Vanuit de Eemshaven zal de AIDAcosma haar proefvaarten en verdere afbouw ondergaan.

Het 183.900 GT, 5.400 passagiersschip is AIDA’s tweede nieuwbouwschip dat vaart op LNG. Naast de kenmerken die bekend zijn van AIDAnova, zoals de Beach Club, het Theatrium met zijn 360-graden podium, de tv-studio en de Body & Soul Organic Spa, kunnen gasten vele andere hoogtepunten verwachten: een klimmuur, een Fun Park met dubbele waterglijbanen en een ruim pooldeck op het achterschip, dat zich over de gehele breedte van het schip uitstrekt. Gasten kunnen ook genieten van ongeveer 17 restaurants en 23 bars.

Verdere details over de doop van AIDAcosma zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.