Oceana verkocht

Vandaag is de Oceana voor het laatst voor P&O Cruises de haven van Southampton uitgevaren. P&O Cruises heeft namelijk aangekondigd dat de Oceana is verkocht en de vloot zal verlaten.

Het maakt het in 2000 gebouwde schip met 2.016 gasten het eerste “moderne” cruiseschip dat wordt verkocht vanwege de COVID-19-pandemie.

Er werd geen koper of verkoopprijs genoemd.

Paul Ludlow, president van P&O Cruises: “Terwijl wij en veel van onze gasten Oceana zullen missen, zal haar vertrek ons ​​in staat stellen om ons te concentreren op onze resterende schepen in de vloot, aangezien de capaciteit wordt uitgebreid met de levering van Iona later dit jaar, gevolgd door haar zusterschip , gepland voor 2022.

“Tijdens deze pauze in onze activiteiten moeten we de vloot op de toekomst afstemmen en ervoor zorgen dat we de juiste mix van schepen hebben zodra we weer gaan zeilen.

“Het spijt me zo dat ik de gasten die op Oceana geboekt waren teleur moet stellen, maar ik hoop dat ze een vergelijkbare alternatieve vakantie zullen kunnen vinden, of dat nu vanuit het VK is vanuit Southampton of een vlieg / cruiseschema.”

Ship Feiten:

Het schip werd oorspronkelijk gebouwd als de Ocean Princess en is daarmee het achtste nieuwe Princess-schip in 10 jaar.
Het schip werd vervolgens verplaatst onder de merknaam P&O Cruises.
Destijds was de strategie om de premium-marktcapaciteit van Princess Cruises te verminderen.
P&O's two newest cruise ships Adonia and Oceana, the White Sisters ...Het schip werd omgebouwd tot P&O service op Grand Bahama. Later werd in mei 2003 een dubbele naamgevingsceremonie gehouden voor zowel de Oceana als Adonia.
Een groot droogdok van 2012 gedurende 11 dagen zag aanzienlijke upgrades.
GE Marine Solutions werd in 2017 aangeboord om bestaande controllers te vervangen door de nieuwe generatie vermogenselektronica-controllers op de vier voortstuwingsaandrijvingen tijdens een droogdok in 2017 bij Blohm + Voss.
Het programma 2019-2020 van het schip in het Midden-Oosten werd geannuleerd en het schip werd in plaats daarvan ingezet op lange cruises van het VK naar Spanje, Portugal, de CAnarische eilanden, evenals twee Noordelijke cruisepauze-afvaarten en één lange Caribische cruise.